3.jpg

Ture og weekend

Eleverne rejser hjem hver anden weekend og i skoleferierne, og vi hjælper med at sørge for billetter. I forbindelse med hjemrejser i weekenden og i ferierne bliver eleverne kørt til Slagelse og Næstved station, og eleverne fra Københavsområdet bliver kørt til hjemadresssen. Om mandagen efter hjemmeweekend eller ferier, bliver eleverne afhentet på slagelse og Næstved station. Har eleven brug for ledsager på turen om mandagen, skal det arrangeres hjemmefra. Bopælskommunen dækker udgifterne.

I weekenderne er programmet planlagt, men mere frit. Vi kan finde på at tage i biografen, på fisketur, ud og bowle, ud og spise, på shoppe-tur, i teatret, i skoven, til fester, til vandet i Bisserup, gå tur om Sorø eller Tystrup sø eller tage ud og opleve en kunst-udstilling. Ligeså tit bliver vi hjemme og laver kreative ting i værkstederne. Eller vi laver noget ude i naturen; klatrer eller laver bål. Vi har masser af muligheder både lige udenfor døren, og lidt længere væk.

En årlig begivenhed er Sjællands Festival. Den foregår i Slagelse i maj måned og løber over to dage. Arrangementet er målrettet skoler som Højskolen i Krummerup og vi bruger tiden sammen med gamle venner fra andre skoler. Der er masser af musik, hygge og gensynsglæde.

En gang om året tager vi på lejrskole. Turen er en del af undervisningen, og alle elever og lærere tager af sted i fire dage til en koloni et sted i Danmark.

Pædagogerne tager i efteråret på en ”ryste sammen tur” med alle døgneleverne.  Turen varer i 3-4 dage, og som hovedregel er vi på et vandrehjem et skønt sted i Danmark. Det er det kulturelle og andre seværdigheder som afgør bestemmelsesstedet for turen.

Vi tager også til Landsidrætsstævnet. Det er et årligt idrætsstævne for voksenspecialskoler. Det varer 3 dage, hvor der er en masse idræt og fest om aftnen.